Vores Biotek fond klarer sig godt

Investeringsforeninger 2022 udvikling

Er bunden nået?

Aktiemarkedet i 2022 har været en dårlig oplevelse for de fleste investeringsforeninger. I går kom der dårlige inflationstal som fik markedet til at gå ned med 4% ved dagens start, men herefter steg aktierne gennem hele dagen og endte i solidt plus. Biotek indekset XBI, endte i +1,74%. Måske er det et tegn på at inflationen efterhånden er ved at være indregnet i aktiekurserne.

Her op til vores 1. handelsdag 18. oktober vil vi gerne fremhæve vores biotek fond, der har klaret sig godt i forhold til andre danske investeringsforeninger og rigtigt godt i forhold til det amerikanske biotek index XBI, der er nede med over 25%.

Vi er halvvejs i vores 7 årige investeringsstrategi, hvilket betyder at fonden idag har over 70% af midlerne i kommerciel biotek, der har en eller flere lægemidler godkendt på det amerikanske markedet.

I år har vi set et comeback til det kommercielle segment drevet af fornyet vækst i salget ovenpå Corona nedlukningerne i USA. Vi har i fonden også i juli fået overtaget et selskab, La Jolla Pharmaceuticals til  80% præmie, der vægtede højt i fondens portefølje.

Biotek handles historisk lavt og derfor er vi glade for vores performance i år og vi har stadigvæk en række gode katalysatorer i år. Regnskabssæsonen står for døren og vores lægemidler er i den tidlige udrulningsfase, hvorfor væksten stadig er meget stærk. Det tror vi giver vores fond yderligere momentum året ud.

Fra den 18. oktober kan man frit handle fonden på Københavns Fondsbørs, under navnet Advice Capital Breakthrough Biotech, eller finde fonden under ISIN nummer: DK0061813250

Del: