September månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • De store aktieindeks i USA og Europa lukkede september med fald på mellem 1,4% og 5,7% og bidrager igen til statistikken om september er en historisk dårlig aktiemåned. Usikkerhed omkring værdiansættelsen af teknologiselskaberne, den økonomiske situation, stemningen mellem USA og Kina og stigende COVID-19 smittede i flere lande bidrog til en negativ stemning.
  • Den seneste jobrapport for september måned kastede endnu en gang lys over jobsituationen i USA, hvor 10,7 millioner amerikanere fortsat er uden job – set i forhold til februar inden pandemien ramte USA. Der blev skabt 661.000 nye jobs i september – det faktuelle tal skuffede i forhold til forventningerne til 800.000 nye jobs, men bekræfter at tempoet i at skabe nye jobs er faldende. De seneste måneder er der skabt 1,4 – 1,7 og 4,8 millioner nye jobs. Arbejdsløshedsprocenten er ved udgangen af september 7,9%. 
  • Stigning i COVID-19 smittede har ramt flere europæiske lande – heriblandt flere lande der i første bølge blev hårdt ramt. Spanien, Frankrig og Storbritannien er blandt de lande der oplever en markant stigning i antallet af smittede. I USA er man usikker på hvilke konsekvenser skolestarten vil få på smittespredningen og den snarlige influenza sæson. 
  • Der er udsigt til flere opdateringer på udvikling af studier på vacciner mod COVID-19 i de kommende måneder. Gilead Sciences Inc. er et af de pharma selskaber der har et lovende produkt, Remdesvir, og som allerede indgår i behandlingen af COVID-19 patienter.  
  • Afdelingens portefølje: Kursen på vores største position, AMS AG, udviklede sig stærkt i september. En medvirkende årsag er ejerskabet i Osram (mere end 2/3) der kom med en guidance upgrade. DSM frasælger deres ”RFM” forretning til Covestro og køber Erber Group. STMicroelectronics kom med en guidance upgrade i forbindelse med Q3 regnskabet.
  • Kommende begivenheder: rentemøder i ECB og Fed, regnskabssæson for 3. kvartal og præsidentvalg.
Del: