Provention Biotech overtages med 270% præmie

Provention Biotech overtages med 270% præmie

Mandag d. 13. marts blev et af Biotek fondens selskaber købt af Sanofi for $2,9 milliarder. Det markerer den 2. overtagelse i 2023 (og den 10. totalt) og den højeste præmie der er givet for et biotekselskab i mange år. Vi skrev i november en artikel om aftalen med Sanofi. Den kan du læse her Provention Bio får immunterapi godkendt til Type 1 Diabetes

Overtagelsen betyder at vores fond som den eneste globalt ligger i plus på 7%, hvilket er en klar afspejling af den usikkerhed der hersker om vækstaktier i et høj rente / høj inflations miljø.

Overtagelsen kommer ikke som en overraskelse for os, men præmien gør. Det vidner om at Big Pharma stadig er villig til at betale store summer for nye lægemidler. Bemærkelsesværdigt er det også at netop Sanofi vælger med overtagelsen af Provention Biotech at returnere til diabetes, som de opgav for et par år siden under ny strategi.

Samme dag annoncerede Pfizer at man overtager Seagen for $43mia i den største handel i sektoren siden 2019. Seagen bliver overtaget til 22xsalg, som må siges at være på højde med de gode gamle dage i biotek og vidner om at stærke teknologi platforme (ADC) med omsætning og vækst kan være meget attraktive også.

Paradoksalt nok kan krisen i Silicon Valley Bank måske være med til at gøre biotekselskaberne møre til salg over den næste periode.

Vores biotek fond er pt. eksponeret mod 76% kommerciel biotek, hvor lægemidlerne er godkendt indenfor de sidste 4-5 år. Vi forventer flere overtagelser i 2023.

Del: