Oktober månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Aktiemarkedet var i starten af oktober drevet af investorernes forventninger til en ny stimuli pakke i USA inden præsidentvalget. Den amerikanske centralbankchef Jerome Powell ser det nødvendigt med en yderligere økonomisk hjælpepakke for at holde gang i økonomien indtil en covid-vaccine er udviklet og godkendt. I afdelingens portefølje var AMS, STMicroelectronics, Roku og Daimler nogle af de selskaber der bidrog til en positiv udvikling i porteføljen i starten af måneden.
  • Den positive stemning vendte hen over måneden i takt med det stod mere klart at der ikke kom en ny økonomisk hjælpepakke inden valget i USA. Antallet af smittede med corona-virus steg i Europa og USA og flere lande begyndte at indføre restriktioner for at situationen fra marts/april ikke skal gentage sig. Frankrig, Spanien, Italien og Storbritannien øgede restriktionerne.
  • Bliver der et præsidentskifte i USA? – demokraternes præsidentkandidat Joe Biden har op til valg-dagen 3. november set ud til at have et forspring til Donald Trump – men usikkerheden omkring svingstaterne kan ændre udfaldet. Joe Bidens politik forventes at medføre en mere ”grøn” omstilling der vil fokusere mere på vedvarende energi samt potentielt yderligere regulering af sundheds-sektoren som forlængelse af ”The Affordable Care Act” under Obama. 
  • Måneden var travl og fyldt med regnskaber fra flere selskaber i afdelingens portefølje. Mastercard kom under forventningerne på indtjeningen – hvilket blev straffet af investorerne. Indtjeningen var mere end 25% lavere end forrige periode, hvilket i høj grad skyldes en lavere rejseaktivitet grundet corona. Verdens største producent af vind og solenergi, Nextera Energy, leverede en bedre end forventet indtjening og løftede deres guidance for 2021 og 2022. Microsoft, som vi har haft i porte-føljen over flere år, leverede bedre på omsætningen og indtjeningen. Omsætningen på Azure, den cloud baserede platform var 2% lavere end forventet men steg med 48% år-til-år. Sartorius der sælger farmaceutisk udstyr præsenterede et stærkt kvartalsregnskab for de første ni måneder, der viste end stigning på ordre og salg på henholdsvis 37% og 25% og fulgte op med en mindre guidance update.
Del: