Maj månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • På aktiemarkederne fortsatte stigningerne i maj, hvor det amerikanske teknologiindeks ligger med et positivt afkast for året og er blandt de bedste performende indeks i 2020 i USA og Europa. Der er flere faktorer der trækker investorernes risikovillighed op. For det første er forventningerne om økonomiske hjælpepakker fra centralbankerne høje, og ”whatever it takes” – en bemærkning fra den tidligere centralbankchef, Mario Draghi, der netop beskriver den gensidige forventning mellem det finansielle marked og centralbankerne. For det andet er antallet af smittede faldende i flere lande og tidligere ”hotspot” områder og vi ser en gradvis genåbning i flere lande og for det tredje er der positive udmeldinger fra flere pharma selskaber om udvikling af en vaccine mod corona virus.
  • Det amerikanske jobmarked fortsætter den negative udvikling, hvor mere end 40 millioner amerikanere har meldt sig ledige siden corona pandemien ramte USA. Antallet af nye tilmeldte har været faldende de seneste uger – men summen af mere end 40 millioner ledige tegner et dystert billede af mange ikke vil vende tilbage til deres tidligere jobs i takt med genåbningen.
  • Er en ny handelskrig på vej! – Trump forstærker den negative retorik mod Kina og WHO som Trump beskylder for at være kinesisk styret og truer med at trække den økonomiske støtte. Trump ser ikke Hong Kong som en selvstyrende region der kan have de nuværende rettigheder der giver Hong Kong særstatus som uafhængigt af Kina. Det har betydet at Hong Kong ikke har været ramt af den seneste handelskrig mellem USA og Kina med de sanktioner USA har pålagt kinesiske varer.
  • EU var hurtig med udmeldingen om planen til en genopretningspakke efter Merkel og Macron på et pressemøde foreslog en genopretningspakke til EU-landene. Rammen for pakken beløber sig til op imod 500 mia. Euro i støtte og en låne facilitet på 250 mia. Euro.
  • Vi omlagde flere positioner i afdelingen i maj, hvor blandt andet Novo Nordisk og Roche blev solgt fra og vi øgede vores eksponering med mere cykliske aktier. Vi købte en mindre position i Deutsche Lufthansa der netop har meddelt de modtager 9 mia. euro i statsstøtte. Vi har øget eksponeringen til luftfartsbranchen med køb af MTU Aero Engines og Boeing. Indenfor finans er der købt JP Morgan Chase og American Express. Andre handler er; Expedia, AMS AG, Volkswagen, Docusign m.fl.
Del: