Juni månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Det amerikanske aktiemarked, S&P 500, kom godt fra start i juni måned. Genåbning i USA, jobrapport fra maj med 2,5 millioner nye jobs, data for detail salg i USA der steg 17,7% MoM bidrog til den positive stemning. Specielt teknologi-aktierne havde en god måned – Apple, Amazom.com, Microsoft, Tesla m.fl. var blandt de indekstunge aktier der fortsatte den positive fremgang på aktiemarkedet.
  • Det amerikanske jobmarked har været hårdt ramt siden coronakrisens begyndelse, hvor midlertidig nedlukning af store dele af den offentlige- og private sektor har haft store konsekvenser for det amerikanske jobmarked og den amerikanske økonomi. Der blev alene i april tabt mere end 20 millioner jobs. Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni overraskede positivt med 4,8 millioner nye jobs. Konsensus lå omkring 3 millioner – et resultat der løftede stemningen på børserne. Fremgangen på det amerikanske jobmarked er kommet i takt med genåbning i USA.
  • Genåbningen af USA har sin bagside idet det daglige antal corona smittede personer har rundet 50.000 i starten af juli – hvilket er det højeste registrerede niveau i USA. På globalt plan stiger antallet af daglige registrerede smittede og ligger rekord højt med 200.000. i de første dage af juli.
  • Bank of England meddelte i juni at den udvider sit QE-program med 100 milliarder pund i tilbagekøb af obligationer.
  • USA afholder præsidentvalg til november – hvilket synes at være et stykke ude i fremtiden alt taget i betragtning med COVID-19 og hvad det har ført med sig. Alligevel kan præsidentvalget blive en gyser – Joe Biden fører ganske klart i de seneste Polls. Trumps håndtering af COVID-19 kan få afgørende betydning for hvem vælgerne stemmer på til november.
  • Mercadolibre og Square er to af vores top-5 positioner ultimo juni. Mercadolibre kan på mange områder sammenlignes med Amazon.com, hvor de sidder tungt på nethandlen på det syd- og mellem amerikanske marked. Square tilbyder ”den fulde pakke” med blandt andet betalingsløsninger til butikker og selskaber indenfor ecommerce. Den seneste måned har vi handle i følgende aktier: STMicroelectronics, Microsoft, MTU Aero, AMS, Shopify, Novo Nordisk, Alibaba, Roku, Infineon m.fl.
Del: