Januar månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Aktiemarkederne var kendetegnet af en kortsigtet tilbagegang i januar efter investorerne satte fokus på udbrud af corona virus, leveringer af corona vacciner der meldes forsinket flere steder og de økonomiske udsigter ved en udskydelse af genåbningen senere på året. 
  • Investorer på medieplatformen Reddit og Robinhood gik sammen mod nogle af de store hedge fonde der spekulerer i faldende kurser på aktier. Den kollektive enighed om at købe op i udvalgte aktier med massive korte positioner sendte aktier i vejret med stigninger på flere hundrede procent i løbet af få børsdage. Gamestop, Bed Bath & Beyond, AMC Entertainment, Express var nogle af aktierne med stor volatilitet.
  • I USA samles kongressen i Washington D.C for officielt at udpege vinderen af det amerikanske valg i starten af januar. En begivenhed der endte i kaos og kostede flere personer livet efter en større mængde af personer trængte ind i kongressen.  
  • Microsoft – Verdens største software selskab har været en del af afdelingens portefølje siden 2016 og seneste regnskab demonstrerer, at digitaliseringsbølgen er i stærk fremdrift. Omsætningen for andet kvartal var markant bedre end markedsforventningerne og voksede omsætningen med 17% til 43 mia. USD. Et af Microsofts største vækstområder målt på omsætning er Cloud der voksede med 23% i seneste kvartal. Her er nærmeste konkurrenter Amazon og Google.
  • Sartorius – er leverandør af udstyr og løsninger indenfor laboratorie og biopharmaceutiske industri og har salg indenfor måleudstyr, filtrering, analysesystemer m.m. Sartorius har i januar indgået partneraftale med RoosterBio og opkøbt Novasep. Ved udgangen af januar offentliggjorde selskabet foreløbige tal for 2020 – Ordre steg med 49% hvor de 14% kan relateres til corona pandemien. Guidance for omsætning frem til 2025 hæves til 5 mia. EUR fra nuværende 2,3 mia. EUR. Væksten skal komme gennem organisk vækst og opkøb.
  • Afdelingen Advice Capital Globale udbetalte i januar et udbytte på kr. 9,3 svarende til 7,28%.
Del: