Februar månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Frygten for en global spredning af Corona virus tiltog i februar efter flere europæiske lande meldte om de første registrerede personer smittet med Corona virus. Specielt i Italien steg antallet af registrerede med Corona virus hurtigt og byer er blevet isoleret og større begivenheder aflyst. Usikkerheden om hvorvidt udbruddet udvikler sig til en pandemi og påvirker den globale økonomi i en grad så det medfører recession fik for alvor investorerne til at reducere risikoen i aktiemarkedet og vi så kraftige kursfald på de globale børser.
  • Påvirkningerne af den globale økonomi har ramt udsigterne for den kinesiske økonomi, hvor IMF allerede i januar sænkede vækstprognosen med 0,4% for Kinas økonomi i 2020. Usikkerheden i markedet er hvor omfattende spredningen bliver og i hvilket omfang økonomier påvirkes og om frygten for en global recession bliver aktuel.
  • Flere selskaber har været ude og justere deres guidance på grund af ændrede markedsforhold i Kina som følge af Corona virus udbrud. Apple og Microsoft kommunikerede til markedet at tingene er begyndt at normalisere sig, men i et langsommere tempo end forventet i forhold til Kina. Mastercard fulgte i kølvandet af selskaber der har justere deres guidance som følge af lavere aktivitet.
  • Vi har lukket vores position i franske Alstom SA efter de har meddelt markedet at de har lagt et bud på tog forretningen i Bombardier. Buddet er på 6.2 mia. euro og vil med myndighedernes godkendelse blive den næststørste aktør på markedet. Frasalget kom inden vi så den kraftige markedsreaktion sidst i februar.
  • De markante fald på aktiemarkedet de seneste uger har medført nogle justeringer på porteføljen. Vi har øget vores kontantbeholdning sidst i februar og justeret på flere positioner for at reducere risikoen. Vi har så småt foretaget nye justeringer på den første handelsdag i marts efter de kraftige fald på aktiemarkedet og øget vores markedseksponering igen ved indgangen til marts. Forventningerne i markedet er handling fra centralbankerne. Det amerikanske aktieindeks Dow Jones havde den første handelsdag i marts den største pointstigning i indeksets historie og den procentvise stigning siden 2009.
Del: