Februar månedsrapport Globale

Månedsrapport billede

Krypto. Flere af verdens største finansielle betalingstjenester begynder at tilslutte handel med kryptovaluta. I 2020 meddelte PayPal at de vil understøtte handel med kryptovaluta hvis man er bosat i USA. I februar meddelte Mastercard, at de i indeværende år vil arbejde på at få udvalgte kryptovalutaer op på deres netværk. Fra Mastercard begrundes beslutningen med facilitering af udviklingen indenfor betalingsområdet og forventer, at en åbning for kryptovaluta vil øge antallet af kunder. For Mastercard er udfordringen den regulatoriske del samt pålidelighed og troværdighed omkring kryptovalutaer. 

PayPal der er blandt de største på markedet indenfor finansielle overførsler, har investeret i betalingsløsninger med Mercadolibre på det sydamerikanske marked. Mercadolibre er en nethandelsplatform der på flere områder kan sammenlignes med Amazon.com.

MTU Aero Engine – tysk producent af flymotorer der både understøtter kommercielt og militært. Set i lyset af corona pandemien og den indflydelse den har haft på den globale luftfart har 2020 været et specielt udfordrende år. Alligevel lander bundlinjen med et plus på 294 mio. euro. Den militære del, herunder erstatning af EJ200 motorer til den første trance af Eurofighter bidrog til en højere omsætningsvækst end forventet. Den kommercielle del var negativt ramt af lavere produktion af fly hos blandt andet Boeing og Airbus og den negative påvirkning Boeing har lidt under med grounding af 777, hvilket har betydet færre leverancer. Udsigten er positiv med en øget aktivitet indenfor den kommercielle luftfart.

Ørsted er solgt ud af porteføljen i den forgangne måned. Udsigter for forretningen i de kommende år er fortsat positiv for vindenergi, hvor der forventes at været opstillet 60 gigawatt offshore havvindmøller i 2030 i Europa – hvilket betyder en femdobling herfra. Vi har solgt Ørsted ud af porteføljen i februar grundet flere overvejelser. De går blandt andet på at sektoren som helhed har haft en svær start på 2021, hvor andre sektorer ser interessante ud i forbindelse med vores forventning om lempeligere corona restriktioner. Dertil har prissætningen på Ørsted gennem længere tid været høj – hvilket indikere irregulært høje forventninger til den fundamentale udvikling, som nu skal indfries for at retfærdiggøre fortsatte stigninger.

Danone blev i februar tilføjet til porteføljen, et selskab vi tidligere har været medejere af. Flere af de større investorer i Danone der er aktivistiske har været kritiske over Danones CEO og det manglende afkast aktionærerne har fået de seneste år. Bluebell Capital Partners er kritiske herover og nævner i den forbindelse at Danone siden oktober 2014 og frem til januar har fået et afkast på 2,7% mens konkurrenter som Unilever og Nestle har haft et afkast på 45% og 72 %. Bluebell Capital Partners Startede med at sætte pres på Danone tilbage i 2020 hvilket blev fulgt op af Artisan Partners der i februar lagde yderligere pres på bestyrelsen i Danone for at finde en ny CEO og adskille CEO’en fra posten som formand i bestyrelsen. Danone har ved indgangen til marts måned meddelt at man søger en ny CEO med erfaring indenfor consumer goods.

Western Digital – et amerikansk selskab der producerer hardware og service indenfor digital teknologi. Nogle af de største selskabsområder er hard drives til computere, cloud og datalagring. WD’s forretning tæller syv forskellige industriområder, blandt andet ”automotive & transportation”, ”Telecommunications” og Health Care & Research” m. fl. Indenfor Automotive er det specielt den igangværende transformation vi ser indenfor elbiler og selvstyrende biler, noget der stiller større krav til datastyring. Flere af de største bilproducenter har meldt ud at de satser helt eller delvist på eldrevet biler. Her kan nævnes Volkswagen og senest Volvo Cars der forventer at være overgået 100% til produktion af elbiler i 2030. Indenfor Telekommunikation har det været udviklingen indenfor smartphones været driver de seneste år og med udrulningen de kommende år af 5G forventes et større data flow. Healthcare & Research er også blevet mere digitalt med digitalisering af patientdata og forskning.

Del: