December månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Brexit – Storbritannien udtræder af EU med en aftale om det fremtidige forhold, en aftale der kom på plads inden udløbet af overgangsperioden den 31. december 2020. Hele processen omkring afstemningen, aftaler og overgangsperiode mellem Storbritannien og EU har stået på siden 2016 og har periodevis skabt usikkerhed i finansmarkederne, da en skilsmisse uden aftale forventes at have en negativ udsigt for økonomierne i både EU og Storbritannien.
  • Den amerikanske dollar fortsætter med at vise svaghedstegn ved udgangen af 2020. Den amerikanske dollar der ses som en ”safe Haven” i valutamarkedet, når der er uro på de finansielle markeder har været faldende siden marts 2020. Centralbankernes tilførsel af likviditet til det finansielle system, lave renter, en stærk euro har været nogle af årsagerne til valutafald på den amerikanske dollar.
  • Corona pandemien – USA og Europa står midt i anden bølge og flere lande er ramt af tredje bølge af corona pandemien, der for flere landes vedkommende sætter øget pres på sundhedsvæsenet. I England er en ny variant af coronavirusset ”VUI-202012/01” årsag til yderligere restriktioner, da varianten af corona viruset smitter op mod 70% mere. Det medførte, at flere lande lukkede for rejser fra England.
  • STMicroelectronics – handelskrigen mellem USA og Kina påvirker salget til et af STMicro’s største kunder. Guidance for 2022 udskydes dermed til 2023 og guider med en operating margin på 15-17%. Kursen reagerede negativt på nyheden og handler i skrivende stund omkring niveauet før justering af guidance. Ørsted – upgrade fra amerikanske banker og positivt nyhedsflow bidrog til en positiv kursudvikling i december.  Ørsted indgår blandt andet aftaler med Amazon, sælger halvdelen af havvindmøllepark for 16 mia. kr.
Del: