August månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • De toneangivne teknologiaktier fortsatte med en stærk fremgang i august måned. Stærke regnskaber har været med til at trække aktierne og lige som optimisme omkring en COVID-19 vaccine ligger som en positiv katalysator på markedet. Der var justering i det tunge Dow Jones indeks, hvor selskaberne Exxon Mobil, Raytheon Technologies og Pfizer blev erstattet med Salesforce.com, Amgen og Honeywell Technologies. Apple offentliggjorde et aktiesplit på 1:4 i forbindelse med regnskabet. 
  • Den russiske præsident Vladimir Putin meddelte i august, at de russiske sundhedsmyndigheder har godkendt den første vaccine mod COVID-19. Vaccinen har fået navnet ”SPUTNIK V” og henviser dermed til tiden omkring rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen.  Flere eksperter, heriblandt USA’s ekspert Antony Fauci, sår tvivl om vaccinen er sikker samt hvor længe den kan påvise en effekt. Vaccinen er testet på 76 personer og mangler det vigtige fase 3 studie, hvor der testes på et større antal testpersoner. Vaccinen gav mere end 144 bivirkninger på de 76 testede personer. 
  • Antallet af smittede med COVID-19 ser ud til at fortsætte med at stige i flere lande i Europa. Til forskel fra den første bølge af smittede stiger antallet af smittede støt i flere Europæiske lande – uden at det medfører det markante pres på sundhedsvæsenet vi så i første bølge. Det giver håb om at økonomierne ikke bliver så hårdt ramt af nedlukninger – men overlever flere restriktioner.   
  • Chefen for den amerikanske centralbank overraskede ved at justere på centralbankens pengepolitik. Justeringen kom efter centralbankens gennemgang af økonomien og ud fra fire hovedkriterier som kan ridses op som væksten i den amerikanske økonomi, renteniveauet, jobmarkedet og inflationen. Centralbankens fastsatte mål om at holde inflationen på eller tæt på 2% ændres således at inflationen kan være lavere eller højere i nogen tid uden at centralbanken justerer på renten – det betyder at centralbanken ikke nødvendigvis hæver renten ved kortvarig fremgang i væksten og inflationen – så længe den gennemsnitlige inflation ligger omkring 2 procent over en kortere periode.  
  • Kommende begivenheder: Rentemøde den 10. september i ECB.
Del: