April månedsrapport Globale

Månedsrapport billede
  • Årets negative afkast på de globale aktiemarkeder er reduceret markant efter bunden midt i marts, hvor flere indeks lå med negative afkast på 30-35%. Det amerikanske industriindeks S&P500 er ved udgangen af april nede med 9,85% og det europæiske STOXX 600 er nede med 18,23%. En markant fremgang siden midten af marts hvor de lå med negative afkast på 30% og 32%.
  • Det amerikanske jobmarked har på rekordtid set konsekvensen af en helt eller delvist nedlukninger i den offentlige og private sektor. Den ugentlige opgørelse over nye arbejdsløse toppede i marts med knap 7 millioner på en enkelt uge. Akkumuleres antallet af ledige over de seneste 6 uger med COVID- 19 er antallet 30 millioner.
  • The Federal Reserve i USA har over flere gange været i markedet med stimuli for at undgå en total nedsmeltning af den amerikanske økonomi. I starten af april annoncerede FED en lånefacilitet på 2,3 trillioner USD for at sikre den private og offentlige sektor har tilstrækkelig med finansiering. Den europæiske centralbank forventer en nedgang i økonomien i eurozonen på mellem 5 og 12 % i 2020. De økonomiske udsigter for Europa og USA er under forudsætning af genåbning.
  • BNP i USA faldt med 4,8 % i årets første kvartal. Udsigten for det kommende kvartal er mere dyster med en forventet nedgang på 30%. I andet halvår forventes en stigning på henholdsvis 13% og 6,2 %.
  • Investorerne har i den igangværende regnskabssæson taget godt imod regnskaberne fra flere af de ledende amerikanske selskaber som tæller Microsoft og flere af FAANG aktierne. Amazon.com der har haft et forrygende comeback og handlede all time high i april. Investorerne var trods bedre end forventet omsætning skuffet over indtjeningen og handlede aktien ned med 7%.
  • I april er porteføljen suppleret med det østriske baserede selskab AMS AG. Selskabet arbejder med sensorer til en lang række produkter og sektorer lige fra Automotive til Healthcare. Vi køber op over flere gange i april fra kurs 8,79 og har en GAK på 9,21. AMS blev handlet op i forbindelse med regnskabet sidst i april på selskabets udmelding på et andet kvartal, der forventes minimalt påvirket af COVID-19 situationen. Vi har en urealiseret kursgevinst ved udgangen af april på 36%. I april har vi blandt andet handlet i DHT, Shopify, Alibaba, Micron, Western Digital, Adidas, Mercadolibre m.fl.
Del: