Afkastet for Advice Capital Breakthrough Biotek i juni måned endte med et plus på 1,3 %
Juni starter i kurs 92,17 og indre værdi har i juni måned bevæget sig i intervallet 91,63 til 94,51. Juni måned lukker biotek i kurs 93,36
Det har været en fin aktivitet i branchen, men ingen store overtagelser. På datasiden var cancerconferencen ASCO den store begivenhed, men det var denne gang en konference uden de helt store kursdrivende kliniske data.
På kapitalrejsningssiden går det fremad, især indenfor de hotte områder (fedme), hvor vi på det danske marked har Zealand og Gubra som glimrende eksempler på, at alt hvad der handler om fedme er i meget høj kurs hos investorerne.
Et godt eksempel på hvor voldsomt der nogle gange forhandles i biotekindustrien kan ses på biotekselskabet Eiger. Selskabet havde produkt på markedet, projekter i pipelinen, men kunne ikke få tilført kapital eller sælge fra pga. det der ligner en genstridig långiver. Selskabet smed håndklædet i ringen og gik i chapter 11 (betalingsstandsning) og aktiekursen faldt kraftigt. Først her, når det står klart, at værdien af produkterne i pipelinen aldrig kommer til at se dagens lys, ja så kommer køberne på banen. Til trods for betalingsstandsningen er der fortsat handel af selskabets aktier på børsen. Nu skal der frasælges og priserne på flere projekter og det godkendte produkt ender med at overstige gælden og den aktuelle børsværdi og kursen stiger med over 400 % på få uger. Hvad kan vi lære af dette ? – at man som investor også nogle gange skal lurepasse og vente på at børskursen er så hårdt trykket, at der næsten kun er upside tilbage.
Spredning er vigtig og især med biotek, da udfaldsrummet er enormt, enten er der tale om en kæmpe succes og selskabet overtages med en flot præmie eller også er det hele tabt.
Jeg har alene rosende ord tilovers for Zealand Pharma, der har et produkt i fase 1 inden for “fedme”. Forventningerne er store, og de har netop hentet ca. 7 mia. kr. på børsen, en ganske flot kapitalindsprøjtning med en beskeden rabat til aktuel børskurs. Den samlede værdi af selskabet overstiger nu 60 mia. Fedme er det nye sort i hvert fald for en periode – og her har jeg en overvejelse til dig som investor. Giv det en tanke hvor mange penge, der skal tjenes i fremtiden for at retfærdiggøre en værdi på mere end DKK 60 mia. på et selskab, der endnu ikke har solgt noget, har et fedme produkt, der dog ikke er endeligt godkendt til salg – det bliver det da forhåbentlig, men det er jo ikke sikkert. Når og hvis det hele flasker sig, så venter der en massiv konkurrence fra vores alle sammens Novo Nordisk, der jo allerede er på markedet med succes produktet Wegovy.
Som investor vurderer jeg, at Zealand Pharma er blevet et meget stort æg i én kurv, der værdimæssigt kun indeholder et produkt i pipelinen og endda på et tidligt udviklingsstadie.
Uden sammenligning i øvrigt er her en lille oversigt over aktuelle udviklingsprojekter i GLP-1-området, dvs. Wegovy. Som man kan se er det ganske “crowdet space”, og selvom f.eks. Zealand har andre virkningsmekanismer, så er diagrammet en god illustration af hvor hård konkurrencen inden for fedme selv på udviklingsniveau. Bagefter følger selvsagt den enorme kommercielle opgave i at fravriste markedsandele fra både Eli Lilly og Novo.
Advice Capital Breakthrough Biotech har en spredning på 30 selskaber, hvor 61 % allerede har mindst ét produkt godkendt samt salg og på den måde er selskaberne i porteføljen langt mere attraktive når og hvis BIG Pharma skal lægge et bud på vores porteføljeselskaber. (Hvilket i øvrigt er sket 16 gange i vores fonds levetid). På grund af spredningen på mange selskaber og højere andel med selskaber med kommercielt salg vurderes risiko ved at investere i Advice Capital Breakthrough Biotech langt mindre end ved at blive i Zealand Pharma.
I vores biotek fond kender vi i langt de fleste tilfælde både effekt og bivirkninger, og der er kommercielt salg. Ofte er pengestrømmen til udvikling stoppet og fokus er på at øge omsætning og indtjening og indgå partnerskaber. Et godt eksempel er Heron Therapeutics, som er mere end fordoblet i år og har været en fantastisk historie for vores investorer og er det fortsat.
Det som endvidere en kæmpe fordel for vores biotek selskaber er, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har givet vores porteføljeselskaber den absolut højeste regulatoriske medvind, der kan opnås, nemlig BTD status, deraf i øvrigt navnet på vores investeringsforening Advice Capital Breakthrough Biotech
BTD står for følgende:
“Breakthrough Therapy designation is a process designed to expedite the development and review of drugs that are intended to treat a serious condition and preliminary clinical evidence indicates that the drug may demonstrate substantial improvement over available therapy on a clinically significant endpoint(s)”
“A drug that receives Breakthrough Therapy designation is eligible for the following:
- All Fast Track designation features
- Intensive guidance on an efficient drug development program, beginning as early as Phase 1
- Organizational commitment involving senior managers”
Siden år 2012 hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) indførte BTD med det formål at få lægemidler hurtigere på markedet for at behandle patienter med livstruende sygdomme eller sygdomme hvor eksisterende lægemidler havde meget alvorlige og uacceptable bivirkninger er det evident at fremtidens succesfulde lægemidler er hjulpet på vej med BTD.
Det unikke i vores investeringsproces inden for biotek er, at vi ikke gør os et eksperter i om et lægemiddel er fremragende eller ej, det overlader vi helt til FDA. Første kriterium mod en plads i Advice Capital Breakthrough porteføljen er således at et produkt tildeles BTD.
Amylyx
Ny spændende case med ren udvikling, meget højt afkast potentiale, men nogle forhold skal naturligvis falde på plads. Selskabet har 373,3 mio. USD i kassen pr. 31. marts 2024 og jf. selskabet selv rækker dette til udgangen af 2026. Den samlede børsværdi er kun 129,2 mio. USD, så min tese er, at børsværdien er kommet for langt ned. Børsværdien er nu lavere end kassebeholdningen, hertil kommer at selskabet fortsat råder over flere aktive stoffer og med dette ønsker selskabet nu at forfølge nye sygdomsindikationer.
I vores biotek fond har jeg bygget en position til knap 3 % af porteføljen i forventning om at Amylyx få en “revival”, efter at deres hovedprodukt Relyvrio til ALS (amyotrofisk lateral sklerose) fejlede i marts måned, og kursen faldt dramatisk med 90 % fra kurs 19 til 2. Den 24. april blev Relyvrio taget af markedet.
Hvad er det så vi vurderer kan skabe værdi i investeringscasen? Der er tale om flere potentielt meget positive begivenheder, som vi kort gennemgår i det følgende.
Amylyx forsøger at opnå godkendelse i 2 sygdomsindikationer med det samme aktive stof AMX0035, dels til Wolframe syndrome, og dels til PSP.
- Wolframe er en medfødt sygdom, der udvikler sig til sukkersyge og senere giver blindhed.
- Studiet hedder HELIOS er i fase 2, og der forventes data i efteråret 2024
- PSP er tab af hjerneceller og patienten mister kontrol over sin motorik
- Studiet hedder ORION 3 der bruger forventes midt i 2025.
Den store indikation ALS forsøges nu tilgået med et andet aktivt stof AMX0114 og lykkes dette er potentialet endda meget stort.
Endvidere forsøger Amylyx at købe et GLP1 stof (fedme) i fase 3 ud af Eigers konkursbo, det tror jeg personligt ikke så meget på, men det viser da, at Amylyx på ingen måde er færdig. Et biotekselskab, der går ud og køber pipeline, hører vel til sjældenheder. Prisen er USD 35,1 mio USD hvis det lykkes. En naturlig køber her er i min optik klart et BIG Pharma men dette kan jo så ske i anden omgang til stor fordel for Amylyx.
Som en afsluttende sidebemærkning kan nævnes at ledelsen fremstår særdeles troværdig og med en stærk relation til såvel de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA såvel som til investor siden. Det er ikke hvem som helst, der får en invitation til at præsentere hos Goldman Sachs, hvilket Amylyx gjorde den 4. juni til GS´s årlige “Global Healthcare conference” og bemærk da venligst at det sker efter al balladen med Relyvrio.
Mirum Pharmaceuticals
Det biomedicinske selskab Mirum Pharmaceuticals steg 43 % i juni måned. Aktien er nævnt på grund af de gode nyheder, som selskabet leverede i måneden. Vi har en andel på 4 % i vores portefølje.
Mirum annoncerede, at de foreløbige resultater fra to kliniske fase 2 studier, viste lovende data. Fase 2 studierne vurderer både effekten og sikkerheden af lægemidlet Volixbat som bruges ved patienter med primær biliær cholangitis (PBC) og primær skleroserende cholangitis (PSC).
PBC en kronisk leversygdom, hvor de små galdeveje i leveren langsomt ødelægges. PSC er også en kronisk leversygdom, der forårsager betændelse og ardannelse i galdevejene, der kan føre til leversvigt.
Månedens flotte kursstigning tilskriver vi de lovende resultater fra Volixibat, som i forsøg viser en effektiv behandling af de nævnte leversygdomme. PBC/PSC vil potentielt kunne flerdoble det adresserbare marked for Mirum inden for sjældne sygdomme, hvor man i dag allerede er stærkt repræsenteret med især Livmarli, der vel at mærke koster omkring 400.000 USD om året i behandling.
Mirum Pharmaceuticals har i øvrigt 3 kommercielle produkter på markedet, alle med fokus på behandling på sjældne leversygdomme. De 3 produkter er kort beskrevet nedenfor:
- LIVMARLI bruges i 2 tilfælde hvor den første form
- Alagille syndrome (ALGS), hvor symptomerne er cholestatic pruritus, der kan beskrives som en kløe, men kan dække over alvorlig leversygdom.
- Og så er produktet også godkendt til sygdommen Progressive Familial Intrahepatic Cholestasis (PFIC), der er en alvorlig sygdom som kan resultere i leversvigt.
- CHOLBAM der bruges til behandling af
- Galdesyresynteseforstyrrelser – altså en funktionsfejl i produktionen af galdesyre i leveren, der skyldes mangel på et enzym i kroppen
- Behandling af peroxisomale forstyrrelser – tab af funktion i vigtige dele af cellen. Peroxisomale er en væsentlig faktor i stofskifteprocesser, herunder nedbrydning af fedtsyrer.
- Zellweger spektrum forstyrrelser, der er sygdomme som kan påvirke peroxisome altså stofskifteprocesserne.
- Produktet gives også til patienter, der viser symptomer for leversyg eller som følge af manglende optagelse af vitaminer (A, D, E, K)
- CHENODAL som bruges til behandling af cerebrotendinous xanthomatosis sygdom, der er en sjælden stofskiftesygdom. Cerebrotendinous xanthomatosis påvirker kroppens evne til at omsætte kolesterol og galdesyre korrekt.
Eli Lilly
Kigger vi over på BIG Pharma, så er det gået godt for selskabet Eli Lilly. Det farmaceutiske selskab er en gigant med en børsværdi på hele 822 milliarder USD (større end Novo Nordisk). Eli Lilly er vores 3. største position i porteføljen med en andel på 5,3 %. Aktien steg over 10 % i juni måned.
Eli Lilly har en ansøgning inde hos FDA for at få godkendelse på lægemidlet Donanmab, som er selskabets kandidat til at helbrede den alvorlige Alzheimer’s sygdom. Selvom Eli endnu ikke har fået godkendelsen fra FDA, fik en votering hos medlemmerne af FDA ekspertpanelet investorernes forventninger til at stige, da samtlige medlemmer af panelet stemte for brugen af Donanmab. (godkendelsen kom umiddelbart efter månedsafslutningen)
Hvad er potentialet så for Eli Lillys Alzheimer’s ?
Markedet er stigende og tager man udgangspunkt i det amerikanske marked alene og med en aldersgruppe på 65 år eller mere, så kan der ved udgangen af 2030 være op imod 8,5 millioner mennesker som har Alzheimers. Markedsresearch Data indikerer, at stigningstakten er på 20 % i perioden 2023 – 2030. Holder dette, vil det give en omsætning på USD 15 milliarder ved udgangen af 2030, og er dermed et kæmpe boost til Eli Lillys salg og indtjening.
Køb dig ind i investeringsforeningen
Vil du investere i fremtidens lægemidler sammen med os, så køb Investeringsforeningen Advice Capital Breakthrough Biotech, som er børsnoteret og købes i din netbank på hverdage kl. 10:00 – 16:50 ved at søge på enten “tickeren”
IAICBB
eller direkte på ISIN-koden:
DK0061813250
Der er ikke nogen minimumsgrænse ved investering i Advice Capital Breakthrough Biotech Fund.
Team Advice ønsker god sommer til jer alle