Globale klarer sig godt trods udfordringer i oktober

Del:

Advice Capital Globale har fortsat en solid performance og er nu år til dato (incl. oktober måned) i plus med 11,74 % netto til investor. Dette til trods for at oktober måned for markedet som helhed var meget udfordret. Advice Capital Globale havde et minus i oktober på 3,86 % men er i solid plus for året  jf. ovenfor.

Palantir:
Oktober måned bar på gode nyheder, Palantir fik en ny kontrakt med en værdi på $250 millioner, en kontrakt, der løber frem til år 2026 og omhandler ”artificial intelligence” (AI) samt en ”machine learning” (ML) for det amerikanske forsvar.

Palantir har haft et samarbejde med Storbritanniens regering siden COVID-19, og nye aftaler med offentlige myndigheder kan være på vej. En betydelig aftale med National Health Service (NHS) skulle være annonceret – en 5-årig aftale til £480m kan være lige om hjørnet.


Palantir skal være med til at hjælpe organisationer i NHS til at styre data samt hjælpe individuelle hospitaler med at styre deres data bedre, effektivisering og forbedring af ventetider er også en udfordring i Storbritannien. 

Palantir er i plus med 138 % ÅTD, og er stadig en af de aktier som kraftigt ”outperformer” sektoren, hvorfor et fald på 8 % i oktober ikke får os til at ryste på hånden, da faldet skyldes markedsstemningen. Palantir er en meget spændende aktie på den lange bane og en hjørnesten i Globale porteføljen.


Euronext
:

Euronext, som er vores andenstørste position i porteføljen, har i oktober måned klaret sig relativt fornuftigt med kun et lille fald 0,7 %, hvilket må siges at være minimalt. 

En større nyhed er at franske Planisware, en kunde hos Euronext valgte at udsætte en stor og betydelig ”initial public offering” (IPO) eller på dansk en første gangs børsnotering på den franske børs. IPO’en skulle have været den største på Euronext Paris børs i de seneste 2 år. Hvornår Planisware, der er ledende B2B software virksomhed gennemføre IPOén er pt. uvist, men der er ingen tvivl om at indtjening for Euronext vil være massiv.

Google:
Vores tredje største position er Alphabet Class A, en solid ”cash cow” med en ekstrem stærk markedsposition. Selskabet har været ude med gode indtjeningstal fra Q3 som viste fortsat vækst men alligevel var investorerne lidt skuffet hvilket skyldes at afdeling for ”cloud computing data” også kaldet Google Cloud Project (GCP), havde en svagere vækst hvilket var lidt under analytikernes forventer ((22 % år over år). Konkurrenten Microsoft havde i samme periode en vækst på 28 %, og udgør en større forretning end Google Cloud.

Google har haft stigende vækst i deres annonceringsafdeling og væksten ”google search” vokser med 11,3 % år over år til en kvartalsomsætning på $ 44 milliarder. Youtube er vokset 12,4 % år over år til en omsætning på $ 7.9 milliarder i Q3.

En sag som kan give lidt negativ omtale i en periode endnu er at US har sagsøgt Google for at have monopolistisk kontrol over det digitale annoncemarked. Aktien faldt 4,9 % i oktober måned.

Makroøkonomiske forhold i perioden:

Markedet har været ret dårligt i oktober måned og det skyldes bl.a. at der har været øget frygt hos investorerne. Medvirkende årsag er blandet andet at den 10 årige ”treasury yield” (statsobligation med 10 års løbetid) ramte 5 % i rente, hvilket er det højeste niveau i 16 år.

I den globale teknologiske sektor har der været udfordringer, idet omkring 240.000 medarbejdere har måtte forfalde arbejdsmarkedet siden starten af 2023 og det er ikke naturlig aftrædelse, men i hovedsagen grundet opsigelser.

Det amerikanske Nasdaq index er følsomt overfor rentebevægelser, og det har vi også til dels kunne se i vores portefølje. Nasdaq Indexét er siden juli faldet med hele 11,9 %, vores portefølje dog langt mindre.

Den europæiske centralbank var ude med en rente melding i oktober måned, og valgte her at holde renten i ro. Vores forventning er at den ønskede dæmpning af økonomien og inflationen så småt er ved at indfinde sig.

Lars Fetterlein medarbejder
Lars Fetterlein
Faktaboks
Indre værdi primo
96,24
Indre værdi ultimo
90,10
Månedens afkast
-3,86%
ÅTD afkast
11,74%
Resultatbetinget honorar
15%
Hurdle rate
5%

Disclaimer: Denne månedsrapport skal ikke opfattes som et tilbud om at købe investeringsbeviser i Selskabet. Dokumentet udgør ikke investeringsrådgivning og skal udelukkende ses som information. Information indeholdt heri kan ikke garanteres at være korrekt, fuldstændigt eller opdateret og læses på eget ansvar. Advice Capital er på ingen måde ansvarlig for skader eller tab opstået ved brug af denne information. Tag ikke beslutninger uden at rådføre dig med en professionel investeringsrådgiver. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

Stamdata og omkostninger

Mål
Afdelingens mål er at skabe et attraktivt afkast til investorerne ved at investere i en diversificeret portefølje af aktier globalt.
Anbefaling
Afdelingen henvender sig til investorer, der ønsker en eksponering til attraktive selskaber på globale aktie markeder. Afdelingen er interessant for investorer, der har en investeringshorisont på minimum 5 år.
Faktaboks
ISIN
DK0061813250
Udtrædelsesomkostninger
0,39%
Indtrædelsesomkostninger
0,39%
Løbende omkostninger
1,5%
Afdelingen administreres af Invest Administration A/S
Denne afdeling er godkendt i Danmark og reguleres af Finanstilsynet. ISIN-kode: DK0061813250, FT-nr: 11.211.003