Advice Capital globale år til dato 14,94%

Del:

Juni blev en fin måned for Advice Capital Globale.

Afkastet for juni måned var et plus på 1,78%, og afkastet for 1. halvår 2023 kan opgøres til +14,38%. Den indre værdi ultimo juni i Advice Capital Globale kan opgøres til kurs 94,94.

Porteføljens opdaterede og forbedrede fordeling i de 15 største positioner kan beskrives som følger i forhold til den samlede formue:

9 positioner mellem 3-4%
3 positioner mellem 4-5%
2 positioner mellem 5-6%
1 position over 9%

Sidstnævnte position på 9% er ikke købt ind på dette niveau, men har glædeligt vokset sig derop. Vi har tidligere måtte reducere grundet reglen om, at en portion maksimalt må fylde 10% af den samlede portefølje.

4 af de største 6 positioner har klaret sig flot i juni, mens 2 har oplevet fald i niveauet 3%.

De 8 største positioner er følgende:

Palantir Technologies
Euronext NV
Alphabet Class C
Berkshire Hathaway
Samsung Electronics
Warner Brothers
Brookfield Corp.
LVMH Moët Hennessy

Berkshire Hathaway
Selskabet har i juni måned klaret sig fornemt med en kursstigning på 5,4%. Dette skyldes primært, at selskabet har købt yderligere op i 5 af Japans største handelsvirksomheder, som alle også har klaret sig godt.

Palantir Technologies
Aktien er vores største position, og den har klaret sig yderst tilfredstillende med en stigning på 7% i juni. Det skyldes nye kontrakter, som virksomheder har formået at skaffe sig bl.a. fra National Health Service, som har givet investorerne fornyet optimisme om selskabets fremtid.

Alphabet Class C
Alphabet er i perioden faldet med 2,7%. AI-bølgen, som investorerne de sidste par måneder er løbet efter i stor stil, oplevede et mindre tilbagefald. Google’s nye AI-bot har ikke kunnet leve helt op til forventningerne, da den blev lanceret på markedet, hvilket har været medvirkende til kursfaldet for Alphabet.

Makro
Der er lidt mere ro på rentemarkedet, men da beskæftigelsen i USA forsat er stærk, så er vi ikke helt ude af skoven endnu. Mulige renteforhøjelser lurer stadig, og dette vil være som en dyne på aktiemarkedet.

Medarbejder billede
Faktaboks
Indre værdi primo
92,58
Indre værdi ultimo
94,94
Månedens afkast
+ 1,78%
ÅTD afkast
+14,94%
INIACG ISIN: DK0060696656

Allokering

Disclaimer: Denne månedsrapport skal ikke opfattes som et tilbud om at købe investeringsbeviser i Selskabet. Dokumentet udgør ikke investeringsrådgivning og skal udelukkende ses som information. Information indeholdt heri kan ikke garanteres at være korrekt, fuldstændigt eller opdateret og læses på eget ansvar. Advice Capital er på ingen måde ansvarlig for skader eller tab opstået ved brug af denne information. Tag ikke beslutninger uden at rådføre dig med en professionel investeringsrådgiver. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

Stamdata og omkostninger

Mål
Afdelingens mål er at skabe et attraktivt afkast til investorerne ved at investere i en diversificeret portefølje af aktier globalt.
Anbefaling
Afdelingen henvender sig til investorer, der ønsker en eksponering til attraktive selskaber på globale aktier markeder. Afdelingen er interessant for investorer, der har en investeringshorisont på minimum 5 år.
Faktaboks
ISIN
DK0061813250
Udtrædelsesomkostninger
0,39%
Indtrædelsesomkostninger
0,39%
Løbende omkostninger
1,5%
Resultatbetinget honorar
0%
Hurdle Rate
0%
Afdeling Advice Capital Breakthrough Biotech Investeringsforeningen Advice Capital, SE-nr: 43 37 21 22
Afdelingen administreres af Invest Administration A/S.
Denne afdeling er godkendt i Danmark og reguleres af Finanstilsynet. ISIN-kode: DK0061813250, FT-nr: 11.211.003